(Sier-)heesters

DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL

DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL
DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL

Bij het planten van heesters DCM VIVIMUS® UNIVERSEEL toevoegen (40 of 60 Ltr p/zak)

 

- gemengd organisch bodemverbeterend middel rijk aan organische stof
- plantputverbeteraar voor een snelle inworteling en goede weggroei
- voor een luchtige en humusrijke bodem
- voor het aanplanten van sierheesters, vaste planten, hagen, bomen, bloemen, siergrassen, buxus, etc.

(Sier-)heesters worden geleverd in container, of uit de volle grond, zolang de voorraad strekt.

 

Heesters vormen het geraamte van uw tuin. U 'bouwt' uw tuin eromheen. Er zijn vele soorten heesters. De grootste heesters worden ongeveer vier meter, de kleinste 50 cm. Daarnaast zijn er nog sierheesters en 'gewone' heesters. Heesters worden vaak verward met vaste planten. Hieronder leest u het verschil.

 

Wat zijn heesters?

Heesters zijn houtige planten, die met meerdere takken uit de grond komen. De takken verhouten en elk jaar groeit er weer een stukje bij. Heesters bloeien in het voorjaar of in de herfst.

 

Bloei en snoei

Bloeit uw heester in het vroege voorjaar? Snoei dan direct na de bloei. Bloeit uw heester in de herfst? Dan is maart/april de beste snoeitijd.

 

Inplant of verplant

Het inplanten of verplanten van heesters gebeurt in de herfst. Bij het verplanten van een grote heester is het belangrijk ook wat van de takken af te snoeien. 

 

Verplanten

Wilt u verplanten? Dan is het het mooist als u verschillende soorten heesters in groepjes bij elkaar zet. Hoog en laag, groot en klein blad. Probeer te spelen met contrast en kleuren. Voor de structuur is het verder belangrijk om meerdere heesters per soort te nemen. Veel hangt af van de beschikbare ruimte. Informeer bij uw kweker altijd naar de maximale hoogte van een heester.

 

Alle kleuren

Heesters zijn er in allerlei kleuren. Of het nu felrood, geelgroen of geel is. En daarnaast zijn er natuurlijk de groenblijvende heesters.

 

DCM Siertuinmeststof

Evenwichtige formule met lange werking van meer dan 100 dagen voor het bemesten van de gehele siertuin. Met voldoende fosfor en kalium (potas) voor bloeiende planten, stikstof en magnesium voor groene planten.

DCM Siertuinmeststof